04 اسفند

تفاوت بین باتری اینورتر و باتری خودرو

تفاوت بین باتری اینورتر و باتری خودکار

تفاوت بین باتری اینورتر و باتری خودرو

تفاوت بین باتری اینورتر و باتری خودرو

تفاوت بین باتری اینورتر و باتری خودرو

با سلام خدمت دوستان عزیز؛ بسیاری از افراد از من در مورد استفاده از باتری اتومبیل در اینورتر سؤال می کنند. در این مقاله میخواهیم با باتری های خودرو و اینورتر آشنا شویم. با ما همراه باشید.

باتری های خودرو :

باتری های مورد استفاده در اتومبیل و ماشین های بزرگ مثل: کامیون، از باتری های مخصوص خودرو استفاده شده اند. این باتری ها برای تأمین حجم بسیار زیادی از جریان برای مدت بسیار کوتاهی برای شروع موتور خودرو طراحی و ساخته شده اند. هنگامی که موتور در حال کار است آلترناتیو موجود در وسیله نقلیه از تمام نیازهای مورد نیاز خودرو مراقبت می کند و همچنین باتری را به سرعت تمام شارژ می کند.

باتری های اینورتر :

باتری های اینورتر به گونه ای طراحی شده اند که برای مدت زمان طولانی، مقدار کمی از جریان را به طور مداوم تأمین می کنند. همه راه حل های پشتیبان گیری، اینورترها و یو پی اس ها با تبدیل جریان DC به جریان AC، در حالی که تمام وسایل برقی ما با توان AC کار می کنند، عملکردی با استفاده از اینورترها و UPS ها دارند. همچنین باتری های یو پی اس و اینورتر به عنوان باتری های چرخه عمیق شناخته می شوند زیرا نسبت به باتری های خودرو در مدت زمان طولانی تر تخلیه می شوند. طراحی این باتری ها متفاوت است زیرا باتری های خودرو از تعداد زیادی صفحات نازک تشکیل شده اند که یک سطح بزرگ از صفحات را فراهم می کنند تا با الکترولیت واکنش نشان دهند تا با سرعت بیشتری جریان را تولید کنند.

باتری چرخه عمیق :

باتری های اینورتر معمولاً باتری های چرخه عمیق خوانده می شوند. صفحات باتری هایی از این نوع، حتی در شرایط تخلیه عمیق آسیب نمی بینند. اما باتری خودرو کاملاً متفاوت تر از باتری های چرخه عمیق است اگر باتری خودرو عمیقاً تخلیه شود قطعاً به صفحات سرب آسیب می زند و باعث کاهش عمر باتری می شود. استفاده از باتری خودرو در کاربرد اینورتر توصیه نمی شود.

باتری های اینورتر از تعداد صفحات کمتری برخوردار هستند که نسبت به باتری های اتومبیل بسیار نازک تر هستند. میزان الکترولیت باتری های اینورتر بیشتر است به طوری که واکنش شیمیایی برای تولید جریان، زمان بیشتری می برد این امر باعث می شود تا باتری های اینورتر مقدار قابل توجهی از جریان را برای مدت طولانی فراهم کنند.

بنابراین دفعه دیگر که قصد خرید باتری های اینورتر یا یو پی اس را داشتید حتماً نوع صحیحی را خریداری کنید. انتخاب نادرست باتری ممکن است زمان تهیه پشتیبان مورد نظر را فراهم نکند. علاوه بر این، استفاده از باتری های خودرو برای اینورتر باعث کاهش عمر باتری می شود.

انواع باتری اینورتر :

باتری قسمت اصلی اینورتر است. عملکرد و عمر اینورتر به باتری آن بستگی دارد.
1_ باتری های اسید سرب Lead
2_ باتری های بدون نیاز به تعمیر و نگهداری
3_ باتری های Tubular

1. باتری های سرب اسید :

باتری های اسید سرب رایج ترین باتری های اینورتر هستند این باتری ها از نظر ماهیت قابل شارژ بوده و مقدار زیادی جریان تولید می کنند وزن آنها سبک و از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه هستند و معمولاً 3-4 سال دوام می آورند این باتری ها به نگهداری منظم احتیاج دارند. بررسی و پر شدن سطح الکترولیت باید بطور منظم انجام شود هنگام شارژ و تخلیه، گازهای مضر را آزاد می کند. بنابراین باید در مکانی با تهویه مناسب نصب شوند.

2. باتری های بدون نیاز به تعمیر و نگهداری :

باتری های اسید سرب مهر و موم شده هستند که نیازی به بررسی و پرتاب سطح الکترولیت ندارند. آنها در مقایسه با باتری های اسید سرب طبیعی ایمن تر هستند. اما آنها در مقایسه با باتری های اسید سرب طبیعی هزینه بالایی دارند و عمر کمتری دارند.

3. باتری های توبولار:

باتری های توبولار محبوب ترین و کارآمدترین باتری های اینورتر هستند این باتری دارای طراحی پیچیده، راندمان عالی، عمر طولانی دارند به این دلیل پر هزینه هستند.

باتری های زیادی در بازار وجود دارد که دارای معایب زیادی مانند راندمان ضعیف، ایمنی پایین، عمر نامساعد و  نگهداری بالایی هستند. استفاده کردن از این نوع باتری های کم کارآمد به اینورتر آسیب می رساند.
سیستم های Alphazee یکی از اولین شرکت هایی است که گواهینامه ایزو ISO 9002 را برای سیستم های با کیفیت خود دارد و دارای محصولاتی مانند یو پی اس آنلاین، آفلاین، اینورتر داخلی، برد های خورشیدی، چراغ های خورشیدی و CFL های صرفه جویی در مصرف انرژی می باشند.

همچنین بیشتر مکانیک ها، نمایندگی های باتری و اینورتر قادر به پاسخگویی به این سؤال نیستند زیرا در هر دو این باتری ها تفاوت بسیاری وجود دارد باتری های ساخته شده برای اتومبیل و کامیون و باتری های ساخته شده برای اینورتر و یو پی اس متفاوتند.

منبع : شرکت یو پی اس مکلسان