27 بهمن

چگونه تثبیت کننده ولتاژ کار می کند؟

چگونه تثبیت کننده ولتاژ کار می کند؟

چگونه تثبیت کننده ولتاژ کار می کند؟

چگونه تثبیت کننده ولتاژ کار می کند؟

  • تثبیت کننده ولتاژ :

تمام سیستم های الکتریکی و الکترونیکی طراحی شده و ساخته شده برای کار با حداکثر بهره وری با یک ولتاژ منبع داده شده، به نام ولتاژ کار اسمی مورد استفاده قرار میگیرد.

به دلایل مختلف ولتاژ، توزیع انرژی ثابت باقی نمی ماند و نوسان های قابل توجهی در مقدار ولتاژ اسمی ایجاد می کند که نه تنها منجر به از دست دادن کارایی دستگاه می شود بلکه موجب افزایش قابل توجهی نوسانات می شود.

تثبیت کننده ها دستگاه های الکترونیکی هستند که مسئول اصلاح ولتاژ منبع تغذیه برق هستند تا در شکست نرخ منبع تغذیه پایدار و مطمئن را به تجهیزات ارائه می دهند. به این ترتیب ولتاژ پایدار و حفاظت از تجهیزات را از بیشتر شبکه ها تامین می کنند. مانند یو پی اس، تثبیت کننده های ولتاژ یک دارایی برای حفاظت از تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی است.

تابع اصلی یک تثبیت کننده، ایجاد ولتاژ خروجی است که تجهیزاتی را که به آن متصل شده است را تغذیه می کند، تا آنجا که ممکن است معادل با منبع برق ایده آل باشد، اطمینان حاصل شود که نوسانات (استابلایزر) در قدرت الکتریکی جبران می شود و خروجی آن یک مقدار پایدار را حفظ می کند. اکثر تثبیت کننده ها دارای فیلتر های الکترونیکی هستند که هدف آن سرکوب سر و صدای ولتاژ است.


بیشتر بخوانید : تفاوت یو پی اس های آفلاین و آنلاین چیست؟


اصل اساسی تثبیت کننده ولتاژ برای انجام عملیات چیست :

در یک تثبیت کننده ولتاژ، اصلاح ولتاژ از شرایط بیش از حد و تحت ولتاژ انجام می شود یعنی از طریق دو عملیات ضروری مانند : عملیات تقویت و جابجایی.

این عملیات را می توان به صورت دستی توسط سوئیچ ها یا به صورت خودکار از طریق مدار الکترونیکی انجام داد. در طول شرایط ولتاژ، عملیات تقویت ولتاژ به یک سطح امتیاز افزایش می یابد، در حالی که عملکرد بافت باعث کاهش ولتاژ در شرایط ولتاژ بالا می شود.

مفهوم تثبیت شامل اضافه یا کم کردن ولتاژ به منبع تغذیه می شود. برای انجام چنین کاری، تثبیت کننده از یک ترانسفورماتور استفاده می کند که در پیکربندی های مختلف با رله های سوئیچینگ متصل شده است. بعضی از تثبیت کننده ها از یک ترانسفورماتور با شیپور خاموشی در سیم پیچ ها استفاده می کنند تا ولتاژ های مختلف را اصلاح کند، در حالی که ترمزهای سروو از ترانسفورماتور خودکار استفاده می کنند تا طیف گسترده ای از اصلاح را داشته باشند.

  • عملکرد تثبیت کننده ولتاژ :

_ عمر مفید تجهیزات را افزایش می دهد
_ کمبود عملکرد تجهیزات را کاهش می دهد
_ دارای منبع تغذیه تثبیت شده است
_ تضعیف نویز، تداخل و رعد و برق
_ محافظت در برابر ولتاژهای زیر و ولتاژ بالا
_ در موارد بارگذاری و گرمای بیش از حد عمل می کند
_ رویدادهای سیگنال از شبکه

تثبیت کننده ولتاژ یک راه حل کارآمد با هزینه متوسط است و برای کسانی که می خواهند برای محافظت از تجهیزات (سخت افزار) خود را در برابر تغییرات (نوسان) از ولتاژ، سنبله ها و نویز در شبکه در امان نگه دارند، توصیه می شود.

هیچ چیز برای تجهیزات الکترونیکی مهمتر از، منبع تغذیه فیلتر شده، حفاظت شده و پایدار نیست!

انواع تثبیت کننده های ولتاژ :

تثبیت کننده های ولتاژ بخش جدایی ناپذیر در بسیاری از لوازم الکتریکی خانگی، صنایع و سیستم های تجاری تبدیل شده است. پیش از این، تثبیت کننده های ولتاژ دستی یا سوئیچینگ برای افزایش یا کاهش ولتاژ ورودی به منظور ارائه یک ولتاژ خروجی در یک محدوده دلخواه مورد استفاده قرار می گرفت. چنین تثبیت کننده هایی با رله الکترومکانیکی به عنوان دستگاه های سوئیچینگ ساخته شده اند.

بعدها، مدارهای الکترونیک اضافی روند تثبیت را خودکار کرده و تنظیم کننده های ولتاژ اتوماتیک شیر را تغییر دادند. یکی دیگر از محبوب ترین نوع تثبیت کننده های ولتاژ، تثبیت کننده سروو است که در آن اصلاح ولتاژ بدون هیچ گونه سوئیچی انجام می شود.

منبع : source 

جهت دریافت پشتیبانی و خرید با شماره های زیر تماس بگیرید :

دفتر نمایندگی تهران:

تهران / خیابان گرگان / خیابان خواجه نصیر طوسی / پلاک 50

تلفن تماس : 02177943790 _  02177943564